Маска за коса с арганово масло – естествен хидратант и стилизант

маска за коса

Аргановото масло се добива от малък плод, съдържащ малка ядка, наподобяваща орехче. То произлиза от Аргановата гора, която се намира в Мароко и през 1998 г. Е обявена за биосферен резерват на ЮНЕСКО. Тези малки орехчета се пресоват, докато се извлече лечебното масло, което се използва както за лечение на рани и обриви, така и за подхранване на кожата и косата.

Употребата на аргановото масло не е концентрирана само в Мароко. Лечебните му свойства за известни навсякъде по света и хората се възползват от него за облекчаване на кожни инфекции и обриви и дори при ухапвания от насекоми. В днешно време се използва и за козметични цели като естествен и много ефективен хидратант за коса.

Като балсам и маска за коса

Немазната консистенция на аргановото масло го прави перфектен балсам за коса. Използвайки го ще можете да се гордеете с лесна за стилизиране и сресване коса. Освен това отлично предпазва от увреждането от редовната употреба на сешоари, маши и преси за коса.

Изследванията показват, че аргановото масло може дори да стимулира растежа на косата. Затова е хубаво да се втрива и в корените на косата.

Нужното количество за използване върху косата, зависи от нейната дължина и плътност. Може да започнете с 1-2 капки, докато свикнете. Хубаво е да го затоплите между дланите си преди да започнете. Прокарайте пръсти през косата си, без да забравяте краищата и накрая сложете капка на пръстите си и внимателно втриите в скалпа.

Като дълбок хидратант – маска през нощта

Аргановото масло е много ефективно при много суха и накъсваща се коса. За да бъде най-ефективно е нужно да нужно да загреете между дланите си 4-10 капки (отново в зависимост от дължината)  и да ги нанесете върху скалпа с масажиращи движения. Хубаво е да нанесете по цялата дължина на косата и накрая да покриете косата си с шапка за баня, така то по-лесно ще проникне маслото в корените. На сутринта измивате косата си и веднага ще усетите разликата. Тази маска може да прилагате веднъж седмично, а при пърхот е хубаво да си я правите 2 пъти.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.