Арганово Масло

Арганово масло от Argana.BG- подбрахме за Вас клас А продукт, внесен от Мароко. Меката на „течното злато“ както те го наричат. Сертифицирани продукти, на достъпни цени.

Поръчай арганово масло

Удивителният ефект от аргановото масло е открит още от дълбока древност в Южно Мароко. Там е била най-голямата арганова гора, наричана още „гората на живота“.

Аргановото дърво (или „Аrgania spinoza“) достига до 10м на височина като живота му продължава повече от 200 години, при подходящи условия. Дървото може да вирее само на две места по света – Мароко и Мексико. Това го прави още по-ценно. Този факт допринася за отбелязването му като застрашен дървесен вид от ЮНЕСКО.

Плода на аргановото дърво е овален, по-малък от орех, като в него се съдържа една или две ядки. Мароканците са добивали ценното арганово масло с помощта на специални мелници направени от камък. Наричаме го ценно, защото за получаването на 1л. арганово масло са нужни повече от 40 кг. арганови ядки.

арганово дърво

Полезни вещества – био арганово масло

Истинското арганово масло е студено пресовано по технология, която запазва всички полезни качества на продукта. То съдържа изключително много и полезни вещества, благодарение на които се дължат лечебните му свойства. Освен това, био аргановото масло помага както при суха, така и при мазна кожа.

Аргановото масло съдържа витамин Е (токоферол) – той предпазва и заздравява кожата, скалпа и косъма на косата, действайки в дълбочина. Препоръчително е използването на арганово масло, което съдържа поне 0.5% токоферол. Този витамин подпомага на кожата да задържа вода и по-този начин тя остава хидратирана дори и при по-високи температури. Чистото арганово масло има 9% съдържание на токоферол.

Есенциалните (ненаситени) мастни киселини също са част от състава на аргановото масло:

Стеаринова киселина 4.3-7.2%

Олеинова киселина 43-49.1%

Палмитинова киселина 11.5-15%

Линолова киселина 29.3-36%

Ненаситените мастни киселини са от огромно значение за епидермиса. Те подпомагат еластичността на кожата, здравината на клетките, хидратацията и регенерацията.

Съдържанието на олеинова и ленолова киселина в аргановото масло му придават функцията на натурален противовъзпалител. Чрез въздействието тези киселини, тялото успешно се бори с възпаленията. Леноловата и олеиновата киселина лесно се поемат от кожата и я лекуват.

Антиоксидантите в аргановото масло защитават кожата от вредните слънчеви лъчи, радикалите и опасните химикали. Подпомагат засилването на имунитета на кожата към замърсявания и вредни вещества.

Наличието на полифеноли в аргановото масло не само предпазва кожата от ултравиолетови слънчеви лъчи и стареене, но и се справя с голяма част от свободните радикали. Освен това, полифенолите имат широко противовъзпалително действие.

Сквален – още един важен градивен елемент от състава на натуралното арганово масло. Структурно наподобява зехтина и има силно овлажнителен ефект. Освен дълбоката хидратация, сквален-а има антибактериален ефект и за това е напълно подходящ при лечение на псориазис, екземи и кожни рани.  

Веществото, подхранващо и овлажняващо кожата при стареене се нарича стероли. Чрез неговото действие, кожата задържа голяма част от влагата и повишава защитните си функции като цяло.

От значение е присъствието на стигмастерол и тритерпин алкохоли в състава на аргановото масло. Тези полезни вещества са важни за кожата, тъй като се борят с възпаленията, лекуват и помагат за зарастване на рани и други видове кожни образувания.

Ползи на аргановото масло

Чудотворното арганово масло се използва за подхранване и лечение на различни части от тялото:

Кожата – Високо хидратира и заздравява епидермиса. Има противовъзпалителни и лечебни свойства. Помага при кожни проблеми като псориазис, акне, рани, раздразнения и други кожни образувания. Предпазва кожата от ултравиолетови лъчи. Стимулира обновяването на клетките повишава еластичността изглаждайки линиите и бръчките.

Скалп – поддържа скалпа здрав и добре подхранен. Втриване на няколко капки, предпазва от пърхот. Поддържа корените на косата хидратирани, подхранени и защитени.

Косата – Интересното при аргановото масло, е че помага както при суха коса и кожа, така и при мазна такава като подхранва фоликулите и спира прекомерното образуване на себум. Заздравява косъма и го защитава от вредни слънчеви лъчения. Възстановява увредената коса. Овлажнява незабавно и предпазва от цъфтеж на косата, възстановява блясъка. Помага също и за растежа на косата.

Ноктите – Справя се с гъбични инфекции. Лекува и заздравява кожичките около нокътя. Подхранва дълбоко ноктите, помага за по-бърз растеж и ги предпазва от нацепване. Идеално решение за крехки и проблемни нокти

Употреба на арганово масло

Още за аргановото масло

Истинското мароканско арганово масло преустройва жизнените функции на епидермиса и значително забавя стареенето.

Мъжете също могат да се възползват от невероятните свойства на течното, мароканско злато, като го използват върху кожата след бръснене. По този начин се предотвратяват инфекции, раздразнения и кожата става по-гладка, подхранена и здрава.

В древните времена, мароканците са използвали дървения материал на аргановото дърво за направа на къщи и постройки. Използвали са листата и плодовете на дървото за изхранване на добитъка си, а чрез трудоемкото извличане на маслото, жените са съхранявали красотата си. С мароканското арганово масло, мъжете са запазвали потентността си по-дълго.

Ние предлагаме 100% натурален продукт. Ако смятате, че искате да се възползвате от множеството предимства на този студено пресован арган, насреща сме.

Цените на които предлагаме този естествен продукт не са най-евтините. Това е така, защото предлагаме един истински качествен продукт, съдържащ всички гореизброени полезни вещества.

За нас е важно качеството, а за Вас?