Как да използваме аргановото масло за коса?

как да използваме аргановото

Как да използваме аргановото масло за коса ?

Аргановото масло е натурално масло, извлечено от произлизащото от Мароко аграново дърво, което се смята за особено ценно за косата. Многото ползи от употребата на арганово масло за косата включват подобрено здраве, повече блясък и по-лесна за контролиране коса. Приложенията на аргановото масло са разнообразни и могат да паснат на различни начини на живот, типове коса и лични предпочитания. Някои от популярните начини за използване на арганово масло включват дълги, дълбоко-подхранващи терапии, употреба по време на къпане и нанасяне върху вече суха коса.

Дълбокото подхранване е едно от най-ценените качества на аргановото масло, защото се смята, че маслото подпомага възстановяването на здравето и блясъка на суха и увредена коса. Най-добрият начин да направите дълбоко-подхранваща терапия с арганово масло е първо да нанесете масло на косата. Колко точно масло е необходимо зависи от гъстотата, дължината и текстурата на косата. Тънката, къса коса се нуждае от много по-малко количество от дългата, гъста коса. Маслото трябва да покрие косата, но да не е прекалено наситено, т.е. тя трябва да е мокра, но да не капе масло от нея. Масажирането на маслото в скалпа може да помогне за облекчаване на суха или сърбяща кожа на главата.

От тук нататък има няколко допълнителни начини за употреба на аргановото масло като дълбоко подхранващо средство за коса. Ако не разполагате с много време сплетете косата на плитка, може да я издърпате нагоре или да я увиете в топла, влажна кърпа оставяйки я да стои така колкото можете. Ако имате повече време друг вариант е да увиете косата си в чиста, суха кърпа и да оставете маслото да действа цяла нощ. Повечето часове на действие позволяват на аграновото масло да се абсорбира и да действа още по-подхранващо. Ако решите да оставите маслото за цяла нощ е важно да го покриете добре с кърпа, така че маслото да не протече на възглавницата или чаршафите.

Вариант, който отнема по-малко време е да нанасяте аргановото масло по време на къпане. След като измиете косата си, нанесете арганово масло по същия начин както нанасяте балсам. Ако имате гъста, къдрава или твърда коса нанесете арганово масло по цялата глава, а ако косата ви е тънка нанесете само от средата до краищата. Оставете маслото за няколко минути и след това го измийте.

И накрая, аргановото масло може да бъде чудесен продукт за стилизиране. Нанасянето на малко количество върху краищата преди да използвате сешоар, преса или маша може да предпази косата от изсушаване или начупване. По същия начин нанасянето на малко количество след стилизиране прави косата гладка и блестяща. Тези начини за прилагане хидратират и заздравяват косата, но се уверете, че не нанасяте твърде много арганово масло, защото така рискувате косата да стане тежка или мазна.
Източник – www.za-kosa.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.